Belföld

Orbán Viktort hiába kérdezték arról, miért csak egy penészes pince bérlésére elég egy kezdő tanár fizetése

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A jobbikos Ander Balázs azt feltételezte, csak elkerülte a kormányfő figyelmét a nyílt levél.

Miért ér a kormányzat szemében ilyen keveset a pedagógusok munkája? Ha az Ön édesanyja most lenne fiatal tanár, tőle is sajnálnák a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?

A jobbikos Ander Balázs azt feltételezte, csak elkerülte Orbán Viktor figyelmét az a nyílt levél, amit egy penészes pincében élő, pályakezdő tanár írt a kormányfőnek, abban bízva, hogy legalább az egykor pedagógusként dolgozó édesanyja iránti tiszteletből elolvassa.

Az ellenzéki politikus, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, írásbeli választ igénylő kérdésként, maga is elküldte a levelet Orbán Viktornak.

Kapcsolódó
Nyílt levelet írt Orbán Viktornak egy penészes pincében élő, pályakezdő tanár
„Ha most lenne az Ön édesanyja fiatal tanár, tőle is sajnálná a tisztességes megélhetéshez szükséges fizetést?” Ezt kérdezte a megélhetési gondokkal küzdő fiatal a kormányfőtől. 

A kérdésre a kormányfő ezúttal sem válaszolt. Kásler Miklós sem. Érdemben a válaszadásra kijelölt Rétvári Bence sem. Az államtitkár mindössze annyit írt, hogy a Jobbik politikusa tekintse irányadónak a korábbi kérdésére adott válaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik