Belföld

Kunetz: Kásler miniszter hazudott

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Amikor kiderül az EMMI vezetőjéről, hogy nyilvánvalóan hazudik, akkor vajon elkövet-e bűncselekményt, vagy etikai vétséget? – tette fel a kérdést Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere ugyanis nemrég azt állította: “Németországban a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását felfüggesztették. Ilyen Magyarországon egyetlen pillanatig sem fordult elő.”

Kunetz Zsombor arról írt, hogy Kásler kijelentését néhány poszttal lejjebb már cáfolta, de most az Orvosi Kamara Etikai Kollégiumának az elnöke is utánajárt ennek az állításnak, és egyenesen megkérdezte a németországi onkológiai társaságot arról, hogy valóban felfüggesztették-e a daganatos betegek diagnosztikai és terápiás ellátását?

“Nem tudjuk megerősíteni azt az állítást, hogy Németországban felfüggesztették a rákbetegek diagnosztikai és terápiás ellátását – jött a válasz.

– Ezek után egyértelműen kiderült, hogy Kásler Miklós hazudott, nem szavahihető, így minden eddigi állítása is megkérdőjelezhető, méltatlan közéleti funkció betöltésére és szerintem az orvosi hivatás művelésére is – írta Kunetz Zsombor a miniszterről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik