Belföld

Egy férfi a veszprémi kormányhivatalban gyújtotta fel magát, belehalt a sérülésekbe

A Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalának épületében lett öngyilkos egy férfi. Gyúlékony anyaggal lelocsolta és felgyújtotta magát. Olyan súlyosan megégett, hogy a helyszínen életét vesztette – jelentette két helyi portál, a veszpremkukac és a VEOL.

Előbbi megjegyzi, hogy az épület a tűzoltóság közvetlen szomszédságában található a Dózsa György úton. A VEOL pedig arról számolt be: az emberek kimenekültek a tűz és a füst elől. Többen elmondták, szörnyű volt látni az égő embert.

A lap kérdésére Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, az irodaházban, az első emeleten több berendezési tárgy és bútor égett, és a másodikon nagy füst volt. A lángokat a veszprémi tűzoltók és katasztrófavédelmi műveleti szolgálat fékezte meg. A bent tartózkodók elhagyták az épületet, a tűzoltók az elhunyt férfin kívül mást nem találtak.

A 24.hu kérdésére Máté Alexandra, a Veszprémi Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint egy 74 éves férfi volt az áldozat, aki a hivatal várójában gyújtotta fel magát. A tűz jelentős anyagi kárt okozott, de személyi sérülés nem történt. Az ügyben közveszélyokozás miatt indítottak nyomozást.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik