Belföld

Megmagyarázták, miért rendelt maszk nélkül krémest Orbán a cukrászdában, ahol kötelező a maszkviselés

Orbán Viktor miniszterelnök saját Facebook-oldalán tett közzé két kampányvideót pátyi cukrászdalátogatásáról. Menczer Tamás külügyi államtitkárral, a körzet fideszes képviselőjelöltjével tért be a Caffe Trevi nevű helyre, ahol puncsmignont, krémest és egy egész sornyi Rákóczi-krémest kért elvitelre.

A cukrászda süteményes pultján nagyméretű matrica hívja fel a vásárlók figyelmét arra, hogy a helyiségben köztelező a maszkviselés, Orbán és Menczer Tamás ennek ellenére maszk nélkül ment be a cukrászdába, és a videók tanúsága szerint maszk nélkül volt akkor is, amikor a tulajdonos családdal beszélgetett az üzletmenetről.

A Blikk azt írta, a kormányfő sajtófőnöke kérdésükre magyarázatot adott a helyzetre.

Mivel a miniszterelnök helyben fogyasztó vendég volt, rá nem vonatkozott a maszkviselési kötelezettség, csak a személyzetre

– közölte Havasi Bertalan.

A videó ugyan azzal kezdődik, hogy Orbán és Menczer az utcáról is maszk nélkül lép be a helyiségbe, tehát a rendelésnél még nem számítottak fogyasztó vendégnek. Az, hogy később valóban elfogyasztottak-e valamit az unokáknak kért süteményekből, a videókon már nem látszik.

A miniszterelnök feltehetően Menczer Tamással töltötte egyik napját a múlt héten, korábban ugyanis egy lángosozót is meglátogattak.

Kapcsolódó
Orbán Viktor megalázta Menczer Tamás lángosát
Ő mezítlábasat evett inkább, nem sajtos-tejfölöset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik