Belföld

Támogatta a nyilvános akasztást, az óbudai főkertész szerint feltörték a Facebookját

Bízom benne, hogy apró kavicsok lavinát indítanak és Orbán Viktor nyugdíjas éveit börtönbe tölti Kásler Miklóssal, Palkovics Lászlóval, bár egy nyilvános akasztást is támogatnék

– ez a szöveg volt olvasható Kerényi-Nagy Viktor, az Óbuda önkormányzat főkertészének Facebook-oldalán vasárnap.

A bejegyzést hétfőn eltűnt az oldalról, csakhogy a körzet fideszes képviselő-jelöltje, Bús Balázs még a visszavonás előtt lefotózta. A kerület korábbi polgármestere saját oldalán közzé is tette az a képet, és felszólította Óbuda jelenlegi ellenzéki polgármesterét, Kiss Lászlót, hogy haladéktalanul határolódjanak el a főkertész „vállalhatatlan kijelentésétől”.  Bús a főkertész azonnali elbocsátását is kérte.

Bús bejegyzése nyomán a kormányoldali újságokban számos cikk is megjelent az akasztásos elszámoltatást emlegető főkertészről.

A 24.hu megkereste az önkormányzat sajtóosztályát, hogy foglalkoznak-e üggyel. A kerület választ nem írt, csak Kerényi-Nagy újabb posztját küldte el, amelyben a főkertész azt írta, feltörték a Fecebook-oldalát, így kerülhetett ki a fényképekkel illusztrált poszt. (Kerényi-Nagy oldala a cikk megjelenésekor eltűnt a Facebookról.)

Facebookomat feltörték, nem tudom, ki tette ki a posztot. A poszttól elhatárolódok és sajnálom, hogy politikai céltábla lett az oldalam. Politikától régóta elhatárolódok. A növényt is körbe süti a Nap, nincs oldala, így nekem sincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik