Belföld

Márki-Zay Péter szerint Orbán úgy csinál, mintha egy diétaellenes mozgalom nagykövete lenne

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor kampánya arra fókuszál, hogy a miniszterelnök hogyan eszik lángost, hogyan vásárol süteményt, hogyan vág disznót. Mintha nem az ország vezetésével lenne dolga, hanem egy diétaellenes mozgalom nagykövete lenne. Nem miniszterelnökként viselkedik, hanem gasztrobloggerként.

írja a Facebookon Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Mindezt azért, mert tizenkét év korlátlan hatalom után bármiről szívesebben beszél, mint az ország állapotáról, a gazdaságról, a korrupcióról. Bármit megtesz, csak ne kelljen számot adnia arról, hogy mit tett a hazával tizenkét év alatt. Hogyan jutott el a néppárti frakcióból a magyargyűlölő újfasisztákkal való szövetségig? Hogyan jutott el az elszámoltatás ígéretétől addig, hogy még a járvány elleni védekezést is lopásra használják? Egyáltalán, hogyan lett Magyarország az Unió egyik legkorruptabb országa?

– teszi hozzá. Orbán Viktor testsúlya utoljára akkor volt kampánytéma, amikor Karácsony Gergely egy interjúban azt mondta, hogy a különbség Orbán Viktor és közte, hogy a miniszterelnök alacsony és kövér, ő pedig magas és vékony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik