Belföld

A rendőrség tagadja, hogy összeverték volna az autós üldözés után a 16 éves fiatalt

A sofőr azt állította, ólomkesztyűvel ütötték a fejét és a bordáit, a rendőrség ezt határozottan visszautasította.

A 24.hu is beszámolt arról a péntek hajnali hajszáról, amely során tucatnyi rendőrautó üldözött egy 16 éves fiatalt, aki menekülés során egy rendőrt is elsodort az autójával. A rendőrök azért akarták megállítani az autót, mert az a forgalommal szemben közlekedett a XV. kerületi Páskom parknál lévő egyirányú úton. A sofőr viszont továbbhajtott, majd nekiment egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügy most újabb fordulatot vett, mert a később elfogott sofőr azt nyilatkozta a TV2-nek, hogy őrizetbe vétele után a rendőrök brutálisan összeverték, ólomkesztyűben ütötték a fejét és a bordáit.

Az elmondottakat nem hagyta szó nélkül a Budapesti Rendőr-főkapitányság, ami vasárnap közleményben utasította vissza a vádakat.

Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatára, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról. A traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon az áll, hogy sérülését a személygépkocsiban szerezte

– áll a „Visszautasítjuk az ámokfutó vádaskodását!” című közleményben, amit még azzal egészítettek ki a hatóságok, hogy ólomkesztyű nincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak.

Ajánlott videó