Belföld

A 106-ból 94 körzetben van jelöltje a Kétfarkú Kutya Pártnak

Október végén 85 egyéni indulója volt a Kétfarkú Kutya Pártnak, de ez a szám mostanra már 94-re emelkedett – mondta el Kovács Gergely, a párt társelnöke volt a Spirit FM-en.

Kovács szerint ennyi jelölt kell ahhoz, hogy 71 helyen biztosan össze tudják gyűjteni az aláírásokat.

A kétfarkúak vezetője azt mondta, hogy körülbelül 5 ezer passzivistájuk van, de így is nehéz lesz az 50 ezer aláírást összegyűjteniük. A társelnök örül annak, hogy 71 egyéni jelölt szükséges már a listaállításhoz, különben belustult volna, így kénytelenek voltak országos szervezetté alakítani az elmúlt egy évben a pártot.

Kovács szerint nem kaptak az egyesült ellenzéktől komolyabb nyomást a kétfarkú jelöltek, olyanról azonban tud, ahol megjegyezték, hogy nem örülnek a kétfarkú jelölt indulásának.

Kovács Gergely úgy véli, Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem sokat tett azért az elmúlt három hónapban, hogy megszólítsa az ellenzéki szavazókat, sőt, inkább kampányolt a Kutyapártnak, amit akár meg is köszönhetne neki. Számít arra, hogy ha veszít az ellenzék, akkor a Kétfarkú Kutya Pártot fogják okolni a Fidesz-győzelemért. Megjegyezte, hogy feltűnően más a nem fideszes média viszonyulása most a Kétfarkú Kutya Párthoz, mint 2018-ben volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik