Belföld

Összevert, fogva tartott és többmilliós autója eladására kényszerített egy férfit az autószerelő a társaival

police.hu
police.hu

Megvertek, fogva tartottak és több milliós kocsija eladására kényszerítettek egy autóst. A 31  éves, korábbi közlekedési balesete miatt védekezésre korlátozottan képes, támadóitól megszabadult férfit ismerőse vitte be a rendőrségre.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a segítséget kérő elmondta, aznap reggel egy férfivel volt találkozója egy penci címen. Az ingatlanba lépve azonban kiderült, hogy odacsalták, mert hárman is vártak rá. Egyikük kiütötte, majd két társával ütötték, rúgták, ahol érték és addig nem voltak hajlandóak elengedni, amíg a több millió forintos gépkocsija átruházásáról szóló szerződést alá nem írta.

Ezt követően elvették a slusszkulcsát, forgalmi engedélyét, majd elhajtottak az autóval, őt pedig kitették a sződligeti vasútállomáson, ám másnapra további tízmillió forintot követeltek tőle. Részletesebben akkor nem volt lehetőség kihallgatni, mert a számos elszenvedett sérülése miatt kórházba kellett vitetni. Ellátásakor kiderült, hogy könnyű sérülésekkel megúszta a fejétől a bokájáig elszenvedett rúgásokat és ökölcsapásokat.

A Pest megyei detektívek egy napon belül azonosították a támadókat. A háromtagú banda főszereplőjét, az áldozattal korábban üzleti jellegű elszámolási vitába keveredett, 39 éves D. Gábort az autószerelő műhelyében fogták el. Két társa, a 27 éves Sz. Patrik és a 29 éves A. Richárd önként jelentkezett a rendőrségen néhány órával később, amikor megtudták, hogy keresik őket.

Kihallgatásukon mindhárman azt mondták: „Nem követtem el a bűncselekményt”. Az emberrablással és testi sértés kísérletével gyanúsított három férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik