Belföld

Novák Katalin: Nem leszek tétlen államfő a nemzetközi térben sem

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Megtisztelő, ha a nevem valahol Kövér Lászlóé mellett szerepel – mondta Novák Katalin a Mandinernek adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy a házelnök nem vállalta a köztársasági elnöki felkérést.

A köztársasági elnöknek készülő Novák az interjúban leszögezte: tettekre készül, nem gesztusokra. „A nemzet egységének megjelenítéséhez a valamennyiünk számára közös teret kell megtalálni. Ilyen a magyar nemzethez tartozás büszkesége, a családok védelme, örökségünk megóvása és gyarapítása, a tehetségek gondozása”, fogalmazott.

Továbbá jelezte, hogy ahogy elődjei is, felfüggeszti majd a párttagságát

A világban nem csak az anyagi erőforrásokért, a politikai befolyás növeléséért folyik ádáz küzdelem. Ideológiai hidegháborúra kell berendezkednünk, ahol a szabadság és a szabadosság áll egymással szemben. Van tehát feladat. Nem leszek tétlen államfő a nemzetközi térben sem

– hangsúlyozta. Az interjúban szóba került az a 2010-es kijelentése is, amelyben Novák „hálát adott annak, amiért nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élnek röhejes jövedelemből”. Ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy másfél éves németországi tartózkodás után 2010-ben költözött haza éppen azért, hogy bekapcsolódjon abba a kormányzati munkába.

Meggyőződése, hogy lényegesen jobb a helyzet, mint 2010-ben volt, ez szerinte igaz akkor is, ha ezután is folytatni kell a béremeléseket, „erősíteni kell ezen hivatásoknak a megbecsülését”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik