Belföld

Hét évet kapott a kiszolgáltatott nőt elkábító, fogva tartó és prostitúcióra kényszerítő férfi

Hét év fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék emberkereskedelem, kényszermunka, és személyi szabadság megsértése miatt azt a férfit, aki napokig fogva tartott és prostitúcióra kényszerített egy nőt. A vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett, de a Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte.

A nem jogerős ítélet szerint a prostitúcióból élő nő jobb megélhetés reményében Dunaújvárosból Győrbe akart költözni. Hirdetés nyomán megismerkedett a férfival és 2020 novemberében átmeneti tartózkodási lehetőséget kért tőle a Fejér megyei községben található lakóhelyén.

A férfinak szexuális szolgáltatást is nyújtott azért, hogy a kapott pénzből folytatni tudja az útját. A férfi azonban ezt megakadályozta, elvette a nő telefonját, s folyamatos felügyelet mellett bezárva tartotta a családi házában.

Többször is előfordult, hogy ököllel vagy esernyővel bántalmazta, s a forró kályhának lökte. A nőnek a bántalmazások következtében a bal veséje bevérzett, ujjai megégtek, amelyek nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek minősülnek.

A nőnek más férfiakat is kellett fogadnia szexuális cselekmény végzése érdekében. Az ezért kapott több százezer forintot  elvette tőle a férfi. Azért, hogy a szinte folyamatos ébrenlétet bírja, a férfi új pszichoaktívnak minősülő szert adott neki. A férfi maga is fogyasztott ilyen szert, továbbá kábítószert is. Az egyik éjjel a nő kihasználta a férfi figyelmetlenségét és elmenekült.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi büntetése, a nagyszámú bűncselekményre, az emberkereskedelem és kényszermunka kiemelkedő tárgyi súlya miatt, szükséges és indokolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik