Belföld

Tonnaszámra csempészték a kokaint Dél-Amerikából, Budapesten csaptak le a német drogbáróra

police.hu
police.hu

Tonnaszámra csempészte a kokaint Dél-Amerikából Németországba egy bűnszervezet. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözés Főosztálya a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együtt Budapesten, egy Múzeum körúti lakóépületben csapott le a német drogbáróra.

N. A. H-t a német hatóságok azzal gyanúsítják, hogy tagja volt annak a bűnszervezetnek, akik tonnaszámra csempészték a kokaint Németországba. A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére. Nevét összefüggésbe hozták Európa eddigiekben egyik legnagyobb drogfogásával is – a német rendőrség tavaly február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben, ezzel minden idők legnagyobb európai drogfogását elkönyvelve.

police.hu

N. A H. azonban nem várta meg a büntetőjogi felelősségre vonását, hanem annak elkerülése érdekében megszökött a hatóságok elől és ismeretlen helyre távozott. A német rendőrök ENFAST hálózaton keresztül azután keresték meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve annak szakegységét az Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát, amikor információ merült fel arra vonatkozóan, hogy N.A.H. hazánkban bujkál. A német kollégák kérték, hogy a magyar fejvadászok segítsenek a férfi felkutatásában és elfogásában.

A magyar célkörözési egység munkatársa alapos elemző munka segítségével a keresett férfi nyomára akadtak és sikerült lokalizálni a körözött tartózkodási helyét, így vetve véget bujkálásának. Tekintettel arra, hogy a férfit különösen veszélyes és fegyveres személyként tartják számon a német rendőrök, ezért elfogásához a nyomozók a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték.  N. A H. kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik