Belföld

„Még aludt, amikor először megszúrtam” – vallott a terhes feleségét kislánya előtt megölő szegedi gyilkos

police.hu
police.hu

Szerdán megkezdődött a Szegedi Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, valamint magzatelhajtással vádolt szerb-magyar kettős állampolgárságú férfinak a büntetőpere, aki valósággal szétkaszabolta a várandós feleségét 2020 novemberében.

A vádirat szerint a válást tervező férfi tavaly november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában támadt késsel a hét hónapos terhes feleségére. A védekező nőt több mint harmincszor szúrta meg; elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy az egyik kés pengéje is eltört. A szúrások közül több a magzatot is elérte. A nő a helyszínen életét vesztette, és a magzat is elhalt.

A gyilkosság alatt a hálószobában volt a házaspár közös, három és fél éves kislánya is, akit ezután a férfi felkapott, gépkocsiba ültetett, és elhagyta a helyszínt. A férfi az édesanyjához ment, aki értesítette a rendőrséget. Az elkövető paranoid személyiségzavarban szenved, ami korlátozza beszámítási képességét. A főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a férfire.

Az MTI azt írta, hogy a vádlott a bíróság előtt ma úgy fogalmazott, hogy érthetetlennek tartja a történteket, mert kilenc éve harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata volt a feleségével. A tragédia előtt félelemben élt, úgy érezte, megfigyelik, csak hirtelen felindulásból fordult ügyvédhez a válás érdekében.

A férfi nem tudott magyarázatot adni a gyilkosságra, azt mondta azonban, felesége még aludt, amikor először megszúrta. A tárgyalás szakértők meghallgatásával májusban folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik