Belföld

Schadl vezetése alatt 50 ezerért szerzett be gyorsteszteket a végrehajtói kar

Közel ötvenezer forintos darabáron kötött szerződést 2500 koronavírus-gyorstesztre a járvány első hullámában a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar – derült ki a kar vesztegetés gyanújával letartóztatásban lévő elnökének ügyében készült nyomozati iratokból.

Az RTL Híradó szerint a Schadl György elnökletével működő kar egy Völner Pál igazságügyi államtitkárnak írt levélben 2020 húsvétja után azt írta, felvetődött, hogy szükséges lehet koronavírus-gyorstesztet végezni a kar munkatársain és a végrehajtókon, a beszerzéshez kértek engedélyt.

A kar rögtön 2500 teszt beszerzését indítványozta 49500 forintos darabáron, azaz 123,7 millió forintért, miközben a dolgozók és a végrehajtók összlétszáma csupán 250 fő volt. Völner meg is adta az engedélyt a meglehetősen túlárazott szerződés megkötésére.

A teszteket attól a magán-mentőszolgálattól szerezték be, amelynek vezetőjével Schadl olyan kiváló személyes jó kapcsolatot ápolt, hogy az kék villogót is biztosított a végrehajtó személyautójára. Az RTL megkereste a szolgálat vezetőjét, hogy a beszerzésről kérdezze, de az arra hivatkozva, hogy nem közszereplő, megtagadta a választ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik