Belföld

Szexchatelés miatt rúgtak ki egy budapesti tanárt, miután diákjai lebuktatták

Novemberben elküldtek egy tanárt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból, mert „az online térben korábbi figyelmeztetés ellenére pedagógushoz nem méltó módon viselkedett” – írja az Átlátszó.

A történet meglehetősen komplex és egyedi. A tanárról – akit elért a portál, de nem akart nyilatkozni – állítólag „köztudott volt”, mind a tanárok, mind a gyerekek körében, hogy „furcsán viselkedett a diáklányokkal”.

A diák közül többen kellemetlenül érezték magukat a tanár jelenlétében, érzékelésük szerint „bámulta őket.” Mivel konkrét bizonyítékuk nem volt, a diákok egy csoportja egy erre a célra létrehozott álprofilon keresztül vette fel a kapcsolatot a tanárral, hogy lebuktassák. Az álprofilt egy 16 éves lány Instagram-oldalának tüntették fel. A fiktív diáklány a tanár által is tanított tizedikes osztályból az egyik diák azonos korú rokonának adta ki magát.  Az Átlátszó részletesen ismerteti a beszélgetést, amelynek során a nemi szervéről készült fotókat is küldött beszélgetőtársának. Ezek az intim szelfik az iskolában több gyerekhez eljutottak, mire az egyikük szólt róla a gimnázium igazgatójának.

Az iskola ezek után a „lebuktatást” megszervező diákokat felelősségre akarta vonni, emiatt több szülő felháborodott.

Az iskola igazgatójának tájékoztatása szerint a tanár rendkívüli felmentés oka az volt, hogy a pedagógus „sorozatosan vétett a szakma etikai követelményei ellen, a tanulókkal szemben tanúsított magatartása, a tanulók által elérhető közösségi oldalon szexuális viselkedése a tanulók lelki és mentális egészségét veszélyeztette”, sőt, „magát egy iskolánk diákja rokonának kiadó, nem valódi lányprofil által küldött képre válaszul” a nemi szervéről küldött fotókat egy közösségi médiaplatformon.

A rendőrség tudomást szerzett az ügyről, de nem indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik