Belföld koronavírus

Covid elleni vakcinát fejlesztő kutatónak adta ki magát, bíróság elé állítják

Covid elleni vakcinát fejlesztő kutatóorvosnak adta ki magát egy tószegi nő. A Szolnoki Járási Ügyészség csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt állítja bíróság elé.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az asszony 2020 novemberében azzal a hamis indokkal kért kölcsönt két szolnoki férfitől, hogy a pénzt kutatóorvosi tevékenységére, egy COVID-19 vírus elleni vakcina kifejlesztésére fogja fordítani.

Azt állította, hogy egy COVID-19 vírus elleni vakcina elkészítésén dolgozik, s a fejlesztés már végső fázisában van, de annak befejezéshez pénzre lenne szüksége. Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nő oly hitelesen adta elő kérését, hogy a két férfi abban bízva, hogy a pénz jó célt szolgál, adtak neki 3 millió 700 ezer forintot kölcsön.

A magát álcázó csaló írásba foglalt szerződésben vállalta, hogy a vakcina fejlesztésre kapott kölcsönt 2021 február végéig visszafizeti a két férfinak, de ígéretét a határidő lejártát hónapokkal követően sem teljesítette. A két férfi tavaly júliusában felszólító levélben kérte a pénz visszafizetését.

A nő igyekezett továbbra is fenntartani annak látszatát, hogy kutatóorvos, s szándékában áll a kölcsön visszafizetése, de e-mailjeiben, s egy hamis banki bizonylat bemutatásával csak hitegette a férfiakat, pénzüket azonban nem adta vissza. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik