Belföld

Átírja a jövő heti közlekedést a metróbaleset

MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között – derül ki a BKK vasárnapi közleményéből. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek.

Mint beszámoltunk róla, az M3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán, utasok által nem használt területen péntekről szombatra virradóan két metrószerelvény ütközött. Egy harmadik szerelvény annyiban érintett, hogy bennragadt a szóban forgó területen. Értelemszerűen utasok nem voltak a szerelvényen, semmilyen személyi sérülés nem történt.

A BKV Zrt. jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A baleset műszaki következményei miatt 2022. január 24-től, hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Az M3-as metróvonalon az alábbiak szerint lehet utazni január 24-től a helyreállítási munkák befejezéséig hétköznapokon:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval,
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, az M3-as metrópótló autóbusszal,
  • a Nagyvárad tér és Határ út állomások között metróval,
  • a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között pedig az M3-as metrópótló autóbusszal.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes az új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez – javasolja a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik