Belföld

Büntetőeljárást indított a rendőrség a szülinapi tortázás után elhunyt hatéves kisfiú ügyében

Büntetőeljárást indított a BRFK annak a hatéves kisfiúnak az ügyében, aki allergiás rohamot kapott és meghalt Újpesten, a Fóti úti benzinkútnál.

A fiú iskolában volt a halála előtt, ahol egy diák születésnapi ünnepségét tartották. A tortában állítólag mogyoró is volt, amitől a gyerek rosszul lett és hányni kezdett, az iskola pedig értesítette az esetről a szülőket.

Az anyuka elindult kocsival a rosszul lévő gyermekével, majd megállt a töltőállomáson, ahol mentőt hívtak az egyre kritikusabb állapotban lévő kisfiúhoz. A mentők hosszasan küzdöttek a fia életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, ám eddig még senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként. Megkeresésünkre azt közölték, hogy foglakozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen, s a nyomozás feladata lesz majd tisztázni a hatéves kisfiú halálának a körülményeit.

A Gyermekmentők az esettel kapcsolatban azt írták a Facebook oldalukon, hogy vélhetően az iskolában elfogyasztott, mogyorót is tartalmazó torta válthatott ki életveszélyes, úgynevezett anafilaxiás túlérzékenységi reakciót, mely akár percek alatt is fulladáshoz, szívmegálláshoz vezethet.

Azt írják, hogy allergiás roham esetén nem a kalcium, hanem egy előretöltött adrenalinos „toll” az, ami segít.

Kapcsolódó
Gyermekmentők: A kalcium nem segít az anafilaxiás sokknál, az adrenalin igen
A hatéves fiú halála kapcsán írták, hogy a Kalcium nem megoldás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik