Belföld

Kiszálltak megnézni az általuk elütött kislányt, majd beültek a kocsiba és elhajtottak

Police.hu
Police.hu

Elütöttek egy biciklivel közlekedő kislányt tegnap reggel Nagyszentjános belterületén. A román állampolgárságú sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a kocsiban ülő földijeivel. Később visszatértek a helyszínre ugyan, de ez már épp elég volt, hogy segítségnyújtás elmulasztása miatt eljárás induljon ellenük.

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a terheltek elismerték a bűncselekmény elkövetését a gyanúsítotti kihallgatás során.

A fiatal lány azt mondta, hogy a Fő utcán haladt a bringával, amikor egy őt kikerülni akaró autós nekiütközött. A gyerek az ütközéstől az út menti füves területre esett, és megsérült. A balesetet okozó jármű egy rövid időre megállt, sőt az abban ülő munkások ki is szálltak megnézni, hogy mi történt, azonban néhány pillanat múlva visszaültek a kocsiba, és segítségnyújtás nélkül elhajtottak.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték a balesetet okozó gépkocsi felkutatását. A szemle ideje alatt a balesetet okozó román sofőr, a négy román utasával együtt visszatért a helyszínre. A rendőrök ekkor elfogták, majd előállították őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani, és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.
  • Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot haladéktalanul értesíteni kell.
  • A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.
  • A rendőri intézkedés megtörténtéig a vezetőnek szeszes italt fogyasztania tilos!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik