Belföld

Polgármesterek üzentek Márki-Zaynak, hogy „ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzet – ahol Lázár János és Márki-Zay Péter mérkőzik majd meg az országgyűlési választáson – polgármestereinek háromnegyede aláírt egy nyilatkozatot, amelyben arra kérik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, hogy „ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”, és leszögezik, hogy nem vesznek részt az ellenzék szervezte kampányeseményeken, írja a hvg.hu a makohirado.hu tudósítása alapján.

Kapcsolódó
Hódmezővásárhelyen két olyan politikus csap össze, aki miniszterelnök akar lenni, Márki-Zay már most, Lázár tán csak az évtized végén
Lázár János már ötször nyert a körzetben, és háromszor polgármesterré is megválasztották. Most jön a legnehezebb meccse.

A nyilatkozatot a magyarcsanádi polgármester, Farkas János kezdeményezte, és az ellenzéki polgármesterek nem írták alá, így Algyő, Hódmezővásárhely és Csanádpalota pecsétje nem került rá a dokumentumra.

A polgármester sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra.

Egyúttal azt írták, „felelősséggel tartoznak a településeken élőknek, hogy megvédjék őket az országos politika konfliktusaitól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik