Belföld

Három évet kértek a kerecsendi férfire, aki halálra gázolta a balesetnél segítőket

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a kerecsendi férfival szemben, akinek gyorshajtása olyan súlyos balesethez vezetett, hogy két ember meghalt kettő pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

2019 december 14-én a déli órákban az Egert és Kerecsendet összekötő 25. számú főúton egy autó megcsúszott a vizes úttesten és az oldalára borulva az árokban állt meg. A járműben lévő két személy segítségére további három fő sietett, így összesen öten álltak a felborult gépkocsi mellett az árokban, illetve az útpadkán.

A vádlott nem sokkal a baleset után Eger felé haladt kocsijával a nedves és csúszós úton, megengedett 90 km/óra helyett 103-108 km/órával ment. Egy lejtős, jobbra ívelő útkanyarulatban haladt, amikor észre vette az út szélén állókat, amitől megijedt, ezért intenzív fékezésbe kezdett és elrántotta a jármű kormányát.

A manővertől a gépkocsi megcsúszott és a bal oldalával elütötte az útpadkán, illetve az úttest szélén álló embereket. A balesetben egy férfi aznap, egy nő pedig körülbelül egy hónap múlva elhunyt. További két személy többszörös töréses sérüléseket szenvedett, mely mindkettejük esetében csak jelentős mozgás beszűküléssel, így maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

Az ötödik személy csodával határos módon egy állcsonttöréssel megúszta a történteket. A tragédiához a gondatlan sofőr gyorshajtása vezetett, ugyanis ha a csúszós úton a megengedett sebességgel haladt volna, a baleset nem következett volna be.

Az ügyészség három év szabadságvesztést, és négy év közügyektől eltiltást kért a tragédiát okozó férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik