Belföld

Életfogytiglant kapott a kaposvári egyetemista barátnőjét és annak anyját megfojtó palesztin férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 32 éves palesztin származású férfit, aki megfojtotta az egyetemista barátnőjét és annak anyját, majd felgyújtotta a nők által bérelt lakást.

A férfi 40 év után bocsátható feltételes szabadságra a leghamarabb, és kötelezték a közel ötmilliós bűnügyi költség megfizetésére is.

A férfi Németországban ismerkedett meg a 21 éves lánnyal, aki egyetemi tanulmányai részeként egy szemesztert töltött külföldön. Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, és a férfi az Izraelben élő családjának is bemutatta a lányt.

2018 októberében mindketten a lány édesanyjának kaposvári lakásába költöztek. A pár kapcsolata azonban hamarosan megromlott, szakítottak egymással, ám továbbra is egy lakásban tartózkodtak.

ugyeszseg.hu

Az ominózus éjszaka a férfi egy puha anyaggal befogta a volt barátnője és annak anyja orr- és szájnyílását, melynek következtében mind a ketten meghaltak. A férfi ezután bútorokat és ruhákat gyújtott meg, majd az erkélyre ment, ahol segítségért kiabált. A környékbeli lakók értesítették a tűzoltóságot, akik kimentették az erkélyen tartózkodó férfit.

A palesztin férfit ezt követően kórházba szállították, október 22-én azonban elbocsátották onnan. A kórház ápolónőjétől kölcsönkapott telefonon a férfi eközben értesítette nagybátyját, aki Budapestre vitte őt, majd kocsival Belgrádba indultak, ahonnan a vádlott Izraelbe utazott.

A terheltet később Izraelben őrizetbe vették, a kiadatása jelenleg is folyamatban van, így a bírósági eljárás a távollétében zajlott le. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik