Belföld

Jakab Péter: Miniszterelnök úr egy kicsit elfáradt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ezt a témát már annyiszor felhoztuk a parlamentben, én magam meg a többi ellenzéki politikus is, és én vártam volna, hogy a kormánypárt részéről van egy határozat cáfolat, hogy szó nincs erről, soha nem érkezett cáfolat

– mondta Orbán Viktor állítólagos – semmilyen bizonyítékkal alá nem támasztott – grazi kezeléséről Jakab Péter a HVG-nek adott interjújában, amiből a politikus Facebook-oldalán tett közzé egy részletet szerdán.

Mindez azért került elő, mert nemrég Márki-Zay Péter beszélt arról, hogy „az ellenzék az állami egészségügyet akarja fejleszteni, és nem Orbán Viktor grazi magánklinikás útjait biztosítani”. Később már úgy azt a magyarázatot adta, hogy „az Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.”

Jakab a HVG-nek most úgy fogalmazott:

Nem is az a lényeg, hogy ő most Grazba jár, vagy hova jár, hanem amikor én szemtől szemben ott állok a parlamentben Orbán Viktorral, én is a mentális fáradtság jeleit tapasztalom rajta.

Hozzátette, nem véletlenül kezdeményezte a Jobbik, hogy a mindenkori miniszterelnököt vessék pszichológiai alkalmassági vizsgálat alá. „Miniszterelnök úr egy kicsit elfáradt”, vélekedett Jakab.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik