Belföld

Beismerte tettét a nő, akinek pitbulljai rátámadtak egy asszonyra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi nő ellen, akinek mulasztása miatt súlyosan megsérült egy idős asszony.

A fiatal nő és élettársa a gyomaendrődi családi ház udvarán tartott két pitbullt. Tavaly februárban egy reggel a nő úgy ment el hazulról, hogy figyelmetlenségből nem zárta be a kaput, így a kutyák a gazdáik tudta nélkül kiszöktek az utcára.

Egy utcában lakó 73 éves asszony a telke mögötti füves területre lépett dél felé, de ekkor a két kutya megtámadta. A percekig tartó kutyatámadás közben a két eb többször megharapta az asszony lábszárát, combját és karját nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozva.

A támadásnak az vetett véget, hogy az asszony tulajdonát képező kistestű kutya kiszaladt az udvarról a gazdájához, és a két eb rátámadt. A nő eközben bemenekült az udvarára, és a szomszédasszonyától segítséget kért.

A mentők a békéscsabai kórházba szállították az idős asszonyt, akinél súlyos egészségromlás is kialakult. Az ügyészség pénzbüntetést kért a bűnösségét beismerő kaput nyitva felejtő nőre, azzal, hogy kötelezzék a közel 110 ezres bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik