Belföld

Felfüggesztettet kértek a balatoni körforgalomba 160-nal berepülő sofőrre

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt állítják bíróság elé azt a budapesti férfit, aki egy évvel ezelőtt óriási sebességgel hajtott be egy Balaton-parti körforgalomba. A balesetben a sofőr és utasa is súlyosan megsérült.

A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a 66 éves elkövető Balatonakarattya felé haladt 157 km/órás sebességgel Balatonfőkajár külterületén, a 710-es főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/óra. A nagy sebesség miatt a férfi  későn vette észre az útkereszteződésben lévő körforgalmat, amelybe 156 km/órás sebességgel hajtott be, majd a körforgalom közepébe ütközve a jármű a levegőbe emelkedett, átrepült a körforgalmon és a túloldali árokba csapódott.

A baleset következtében az autó hátsó ülésén biztonsági öv nélkül utazó nő fejsérülést, illetve számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, melyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek. Az ügyészség felfüggesztett fogházat és járművezetéstől eltiltást kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik