Belföld

Megtalálták az eltűnt férfi papucsát, másfél kilométeren át követte a szagnyomot a nyomozókutya

police.hu
police.hu

Egy sajószentpéteri szociális intézményből érkezett bejelentés 2022. január 18-án 18 óra után a rendőrségre. A bejelentő elmondta, hogy egyik ellátottjuk engedély nélkül ismeretlen helyre távozott a délután folyamán. Az eltűnt férfiről az ápoló elmondta, hogy térben és időben nehezen tájékozódik és az időjáráshoz képest valószínűleg alul van öltözve, írja a police.hu.

A közlemény szerint a kutatást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság állománya azonnal megkezdte, majd az intézmény kerítésénél a rendőrök egy fél pár papucsot találtak. A gondozók egyértelműen felismerték, hogy a lábbelit a keresett személy viselte.

A hátrahagyott papucstól Douglas, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozókutyája mintegy másfél kilométeren át követte a szagnyomot és a helyi temetőhöz vezette a rendőröket.

police.hu

A sírkert átvizsgálása során a rendőrök megtalálták a keresett férfit, aki a hideg miatt már erősen reszketett, hiszen csak egy pulóvert és egy szabadidő nadrágot viselt, lábbeli nem volt rajta.

Az egyenruhások pléddel takarták be az átfázott személyt. Az időközben a helyszínre kért mentőegységek pedig megkezdték a kihűlés jeleit mutató, vérző térdű férfi ellátását, majd kórházba szállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik