Belföld

Két hónappal később belehalt sérüléseibe a bajai zebrán elütött férfi

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt elütött egy zebrán átkelni akaró gyalogost Baján. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két hónappal később a kórházban meghalt.

A sofőr Baján, a Szegedi úton haladt egy januári reggelen a kocsijával. Az időjárás derült volt, nappali, jó látási viszonyok uralkodtak. Az aszfaltozott úttest száraz volt, nagy volt a forgalom.

A vádirat szerint nem a kellő óvatossággal közelítette meg a zebrát, amikor odaért. Emiatt mintegy 46-50 km/h sebességgel, az autó elejével elütött egy gyalogost, aki a zebrán akart átmenni. Az ütközés miatt a járókelő az úttestre esett.

A baleset után a férfit kórházba szállították, de a folyamatos orvos kezelés ellenére mintegy két hónappal később belehalt a sérüléseibe.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a gyalogos-átkelőhelyet pedig a jármű vezetőjének csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

Az ügyészség végrehajtandó fogházbüntetést, valamint járművezetéstől eltiltást kért a sofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik