Belföld

Varga Judit újra megszólalt Völner Pál korrupciós ügyéről

444 videó
444 videó

Megszólalt Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese Völner Pál korrupciós botrányával kapcsolatosan. Egy székesfehérvári rendezvény után csípte el a 444.hu riportere Vargát, és próbálta megszólítani a népes kíséretével az autójához tartó politikust. A miniszter végül közvetlenül a beszállás előtt reagált az újságírónak, aki arról faggatta, hogy fordulhatott elő, hogy nem tudott semmit helyettese kenőpénzeiről.

– Van egy hatósági eljárás és az ügyészég viszi ezt az eljárást, úgyhogy ők az illetékesek – mondta Varga Judit, majd arra a kérdésre, hogy a minisztérium nem csinált semmit ezzel kapcsolatosan, a következőt válaszolta: “Kiadtunk egy sajtóközleményt aznap, keressék, úgyhogy az emlékezetük szerintem szelektív tisztelt szerkesztő úr. Hiszen Völner Pál lemondása napján kiadtunk egy közleményt”.

Arra a kérdésre, hogy úgy gondolja-e,  semmi felelőssége nincs, már nem tudott válaszolni, mert emberei becsapták a gépkocsija ajtaját.

Mint ismert, december elején pattant ki a botrány, amikor Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész hivatali vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészség szerint Völner hosszú időn át rendszeresen vett kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, összesen 83 millió forint értékben.

Aznap a következő közleményt adta ki a igazságügyi tárca, amire most Varga hivatkozott:

A mai napon a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Völner Pál országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését. Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az ügyészség a kormánytól független és mint közvádló, az állam büntető igényének kizárólagos érvényesítője.

Nyilvánvaló, hogy Völner Pál az eljárás alatt államtitkári feladatait nem tudja ellátni, ezért helyes, hogy lemondott. Bízunk abban, hogy az eljárás során Völner Pál tisztázza magát. A végrehajtókkal kapcsolatos korábbi igazságügyi minisztériumi feladatok 2021. október 1-jétől a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságához tartoznak.”

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után az igazságügyi tárca jelezte, hogy tévesen állítottuk, hogy először szólalt volna meg a miniszter. “Miniszter Asszony a botrány kirobbanásának és Völner Pál lemondásának a napján már meg is szólalt a témában a Katolikus Rádióban. Továbbá a minisztérium is közleményt adott ki” – írták lapunkhoz eljutott levelükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik