Belföld

Dolgozni küldték a szívtelen állatkínzó párt

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a Dombóvári Járásbíróság annak a férfinak és nőnek az ügyében, akik kikötözték, majd étlen-szomjan hagyták a kutyát, hogy megszabaduljanak tőle. A bíróság 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a férfit és nőt, ha ennek nem tesznek eleget, akkor mehetnek a fogházba.

Az élettársak 2018 óta tartottak egy amerikai akita fajta kutyát. Nem gondozták rendesen, ezért megbetegedett, de állatorvoshoz persze nem vitték el. Tavaly augusztusban elhatározták, hogy megszabadulnak a kutyától: kivezették egy puszta melletti lakatlan, bozótos területre, majd egy 120 cm-es pórázon kikötötték egy fához, majd élelem és ivóvíz nélkül sorsára hagyták.

Egy hét múlva a pár kiment a területre, ahol hallották a kutya ugatását, azonban nem mentek oda hozzá, az ellátásáról nem gondoskodtak. Az állatnak lehetősége sem volt élelem és víz vételére a nyári hőségben körülbelül három hete volt a fához kikötve, amikor megtalálták. Az állatnak a fához történt kikötés és az élelem és ivóvíz hiánya különös szenvedést okozott.

Az elsőfokú bíróság 312 óra közérdekű munkára ítélte a párt társtettesként elkövetett állatkínzás miatt. A büntetést hetenként legalább egy napon a heti pihenőnapjukon vagy a szabadidejükben díjazás nélkül kötelesek végezni. Ha a munkakötelezettségüknek önként nem tesznek eleget, akkor a közérdekű munka hátralévő része helyébe fogházban végrehajtandó szabadságvesztés lép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik