Belföld

Nem indít fegyelmi eljárást a verekedő fóti orvos ellen a munkáltatója

A fóti ügyeletünkön történt dulakodással kapcsolatban a rendelkezésünkre álló információk, továbbá munkavállalónk meghallgatása után nem látjuk okát fegyelmi eljárás indításának. Az ügyben rendőrségi eljárás van folyamatban, mely eljárásban munkavállalónk sértettkénti meghallgatására került sor

– ezt írta a Telex megkeresésére a férfi munkáltatója, az Emergency Service Kft. vezetősége. A cég alig több mint egy hónapja vette át a fóti orvosokat, munkavállalókat, a szükséges papírok igazolása még tart, vagyis egyelőre nem tudják, van-e működési engedélye.

Mint ismert, a civilben testépítéssel is foglalkozó Lestárra egy házaspár támadt rá, amikor nem akarta beállítani a gyógyszerekkel a nő vérnyomását. A bunyó a rendelőben kezdődött, a parkolóban ért véget, az orvos végül többször odaverte a férfi fejét az autójához, aki koponyasérüléseket szenvedett.  Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, házaspárt gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panasszal éltek.

Később az orvos egy volt kolléganője azt állította, hogy őt szintén bántalmazta a férfi, pszichopatának nevezte az orvost. Ezzel kapcsolatban a cég azt írta, hogy:

jelen pillanatban belső panaszkezelési eljárás nincs folyamatban munkavállalónkkal szemben. Panaszkezelési adatbázisunk szerint az elmúlt két évben orvos szakmai hibát a munkavállaló nem követett el. A Magyar Orvosi Kamara munkavállalónkkal kapcsolatos etikai vizsgálattal bennünket nem keresett meg – azaz vele szemben elbírált orvos etikai vétségről mindeddig nem szereztünk tudomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik