Belföld

Büntetőfékezéssel torolta meg a szerinte lassú előzést egy sofőr az M5-ösön – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Büntetőfékezéssel torolta meg a szerinte lassú haladást egy kecskeméti férfi az M5-ös autópályán. A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés miatt állítja bíróság elé a sofőrt.

A sofőr Budapest felől Szeged irányába közlekedett Kecskemét lakott területén kívül tavaly januárban a kocsijával.  A külső forgalmi sávban haladó járműoszlopot előzte, amikor észlelte, hogy a belső sávban előtte, vele azonos irányban egy kisteherautó szintén a járműoszlopot előzi.

A mögötte haladó terhelt úgy ítélte meg, hogy a kisteherautó sofőrje lassan előzött és feltartotta őt a haladásban. Ezért amikor befejezte az előzést, csekély oldaltávolságot tartva az akkor már a külső sávba visszahúzódó kisteherautó elé vágott, majd hirtelen indokolatlanul erősen fékezett előtte. A teherautósofőr csak erőteljes fékezéssel tudta elhárítani az ütközést.

A sértettnek köszönhetően nem történt karambol, és személyi sérülés sem történt. A kecskeméti férfi azonban szándékosan megszegte azon KRESZ szabályokat, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni, ugyanakkor a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.

A férfi a szabályok megszegésével a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki. Az ügyészség felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kért a vétkes sofőrre azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik