Belföld

Felhívták, hogy lecsukták a lányát, milliókat fizetett a kiengedéséért – ez a nő verhette át

Csalás gyanúja miatt folytat eljárást a BRFK azzal a 42 éves budapesti nővel szemben, aki január első hetében csalt ki milliókat egy idős férfitől.

Egy 86 éves fővárosi férfit egy női hang hívta fel január 7-én este, aki azt mondta neki, hogy kábítószert találtak abban a csomagban, amit a lánya fel akart adni a postán.

A magát ügyvédnek kiadó nő azt mondta a nyugdíjasnak, hogy ha az otthon lévő pénzét átadja neki, akkor a lánya ki fog szabadulni a letartóztatásból.  Az idős férfi két és fél millió forintot adott át egy taxival érkező idegennek, majd csak másnap reggel kérdezte meg a lányát, hogy sikerült-e kiszabadulnia.

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, azonban ezidáig nem sikerült elfogni őt, ezért R. Borbála ellen elfogatóparancsot adtak ki. Ide kattintva nézheti meg a keresett nőt, és az adatait.

A rendőrség azt kéri, hogy aki R. Borbálát felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

A BRFK ezúttal is felhívja mindenki figyelmét arra, hogy amennyiben ismeretlen személy azzal keresi, hogy hozzátartozója bajba került, lehetőség szerint szakítsa meg a telefonhívást. Azonnal vegye fel a kapcsolatot a megnevezett családtagjával, ellenőrizze le a hívás valódiságát, illetve ne adjon át pénzt, értéket senkinek. Bűncselekmény gyanúja esetén értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik