Belföld

Vallott a férfi, aki nyakon szúrt egy helyes maszkviselést számon kérő utast az 1-es villamoson

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az emberölési kísérlettel vádolt férfinak a büntetőpere, aki bő egy évvel ezelőtt megszúrta az utastársát Budapesten, az 1-es villamoson, mert az a helyes maszkhasználatra figyelmeztette

A vádirat szerint a férfi a villamoson összeszólalkozott egy utassal, aki szóvá tette, hogy nem jól viseli az arcmaszkját. A terhelt ekkor többször is megütötte a férfit, aki előre ment a villamosvezetőhöz, hogy megkérje, állítsa meg a szerelvényt, valamint értesítse a mentőket és a rendőrséget is.

Ezen a támadó felháborodott és elővett egy kést, majd „nem fogok verésért börtönbe menni, inkább meghalsz” felkiáltással a férfihez lépett és nyakon szúrta. Ezt követően a terhelt felszólította a villamosvezetőt, hogy nyissa ki a jármű ajtaját, majd elmenekült.

A támadó a munkahelyére ment, ahol a külseje megváltoztatására törekedve megborotválkozott és lecserélte a véres ruháját is. A vádlott a mai előkészítő ülésen ténybelileg elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését,de az emberölési szándékot nem ismerte be, továbbá nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.

Miután a bizonyítási indítványok elhangzottak, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik