Belföld

Tagad a Kámfor utcai sorozatgyilkos

police.hu
police.hu

Kedden az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az É. Lászlónak a büntetőpere, aki halálra verte a józsefvárosi főbérlőjét és szétkaszabolta az ismerősét Angyalföldön.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt közölte, hogy a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, valamint súlyos testi sértéssel vádolt férfi tagadta a bűnösségét a meghallgatása során.

A hajléktalan férfi akkor került a rendőrség látókörébe, amikor 2020 augusztusában több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy férfit Angyalföldön, a Kámfor utcában. Később kiderült, hogy a férfi három másik bűncselekményhez is köthető. 2020 júliusában összevert egy 37 éves férfit a Béke téren, májusban pedig 21 szúrással megölte a 29 éves ismerősét, majd ellopta a sportcipőjét és az ezüstláncát..

Több mint négy évvel ezelőtt pedig a Józsefvárosban verte puszta kézzel agyon a neki szállás biztosító 65 éves férfit. A nyomozás során kiderült, hogy É. László együtt is aludt a 2020 májusában megölt áldozatával.

E. László akkor patkányharapással magyarázta egy tanúnak az áldozaton lévő szúrt sérüléseket. Az ismerőse ekkor már legalább két napja halott volt.

Később megtalálták a gyanúsítotton az áldozat cipőjét, majd a nyakláncát is a kés rejtekhelye mellett. E. László pólóján pedig azonosították az áldozat vérét. A hajléktalan férfi először szóban elismerte a gyilkosságot, majd a hazugságvizsgálaton is megbukott, de a kihallgatásán már azzal a verzióval állt elő, hogy egy közelben lakó hajléktalan szurkálta össze a „barátját”.

E. László a megölt józsefvárosi szállásadójával kapcsolatban is meglehetősen furcsa magyarázatot adott a nyomozati szakban. Azt mondta, hogy már ilyen állapotban találta meg a postaláda alatt. Állítása szerint a befogadója italozó életmódot folytatott, ezért állandóan esett-kelt, így aztán nem meglepő, hogy csúnyán összetörte magát.

A főügyészség tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfire. A férfi a mai előkészületi ülésen se ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem. Miután a bizonyítási indítványok elhangzottak, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. A következő tárgyalás április 27-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik