Belföld

Sűríti a tram-train járatokat a MÁV

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Január 10-étől hétköznaponként a hivatásforgalom szempontjából fontos reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje, közölte a MÁV.

Mint közleményükben fogalmaztak, csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok. A járatok április 15-ig ingyenesen vehetők igénybe, hívták fel rá a figyelmet.

Emlékeztettek, a tram-train szerelvények utasforgalmi próbaüzemben az előírt vizsgálatokat, típusteszteket követően, a szükséges engedélyek birtokában 2021. november 29-én megkezdték a menetrendszerinti közlekedést.

A MÁV tájékoztatása szerint a vasútvillamos nagy népszerűségnek örvend a térségben munkanapokon és hétvégén egyaránt, egyre több utas választja a vasútvillamost Hódmezővásárhely és Szeged között. Az ünnepek alatt is sokszor 100 százalékos kihasználtsággal közlekedtek a tram-train járatok, amelyeket április 15-ig minden utas ingyenesen vehet igénybe.

Kapcsolódó
Lázár János ma hajnali 3.31-kor villamosra szállt
Tette ezt Hódmezővásárhelyen. Aztán Szegeden leszállt. Majd vissza. Közben bicskázásról és leszívásról beszélt. Üzemben a tram-train.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik