Belföld

A Hit Gyülekezetének lapjában hozták le Hszi Csin-ping újévi köszöntőjét

EyePress News / EyePress via AFP
EyePress News / EyePress via AFP

Hsz Csin-ping kínai elnök újévi jókívánságai olvashatók a Hit Gyülekezetének lapjában, a Hetekben, amely a kínai propaganda egyik hazai szócsövének számít, írja a Magyar Hang.

A lap cikke szerint elég sajátos hibák is becsúsztak a fordításba, az hemzseg a magyartalan fordulatoktól.

Hszi köszöntőjében azt írja a fordítás alapján, hogy

a most véget érő rendkívüli év volt. Olyan eseményeket tapasztaltunk meg személyesen, melyek mérföldkőként szolgáltak a Kínai Kommunista Párt és Kína történelmében. A két 100 évre irányuló küzdelmünk célkitűzéseit összekötő korban beindítottuk a modern szocialista ország átfogó kiépítésének új folyamatát, lelkesedést árasztva haladunk a kínai nemzet megújulásának útján.

A kínai elnök arról is szót ejt, az év elejétől a végéig a mezőkön, a vállalatokban, a közösségekben, az iskolákban, a kórházakban, a laktanyákban, a tudományos és kutatóintézetekben az egész évben szorgalmasan dolgoztak, verejtékeztek, felajánlásokat tettek, számos eredményt értek el.

Ezután úgy fogalmaz,

az tovat időben mint láttuk és átéltük, Kína hajlíthatatlan és feltörekvő ország. Itt él a kedves kínai népünk, itt munkáljuk a napról napra fejlődő és generációról generációra továbböröklődő ügyünk.

Hogy mit jelent a tovat, nem derül ki.

Az viszont igen, hogy a kínai elnök szerint „mindig fenn kell tartanunk az éberséget, még biztonságos helyzetben is, fenn kell tartanunk a stratégiai türelmet, a nagyobb és a legkisebb területekre is figyelmet kell fordítanunk!”

A teljes üzenet itt olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik