Belföld

Tűzriadót indított és vendégeket fújt le poroltóval egy zavart férfi egy egerszalóki szállodában

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Eljárást indít a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egy 44 éves érdi férfi ellen, aki az egerszalóki Saliris Resort szállodában szilveszterkor okozott jókora felfordulást.

Az Rtl.hu információi szerint a férfi hajnali háromnegyed kettő körül előbb ordítozni kezdett a szálloda egyik folyosóján, hogy „tűz van!”, majd beindította a hotel tűzjelző rendszerét, hogy aztán felkapjon egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón. A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját. A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállóban telt ház volt, nagyjából ötszáz vendéggel, és a beszámoló szerint a sziréna folyamatosan szólt, így egy idő után az emberek elkezdtek kimenekülni az épületből. A Hunguest Hotels azonban jelezte, téves riasztás miatt vonult ki a Saliris Hotelhez a tűzoltóság és a mentők, az épületben ugyanis nem volt nyoma tűznek.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket az Rtl.hu-nak, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik