Belföld

27 kiskorú került kórházba a szilveszteri ivás miatt

A mentők számára az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz.

A túlzott alkoholfogyasztás, részegség, illetve alkoholmérgezés miatt 181 embert kellett kórházba vinni. Közülük 27-en kiskorúak voltak – tudatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel. Győrfi Pál közleménye szerint szilveszterkor 3363 esetet láttak el, ebből a fővárosi feladatszám 809 volt.

Budapesten és a nagyvárosokban az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 18 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, de balesetek, verekedések, belgyógyászati rosszullétek és egyéb esetek miatt is kértek tőlük segítséget.

Az állami hírtévé tudósítója szerint a budapesti Honvédkórházba  több mint 50 embert vittek be éjszaka, közülük nyolcan voltak, akik a túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek be. Újév reggelén egy fiatal férfit azért vittek be, mert ittassan elesett és súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A tudósító azt is elmondta, hogy a legnagyobb detoxikálóba a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba több mint 30 embert vittek be. Köztük valaki csak könnyebb mérgezést szenvedett, de volt, aki intenzív ellátásra is szorult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik