Belföld

Négyen haltak meg a tapolcai vonatbalesetben

Varga György / MTI
Varga György / MTI
A tragédia miatt Tapolca – Badacsonytördemic-Szigliget között szünetel a vasúti forgalom.

Egy vonat és egy autó ütközött össze a 7345-ös számú úton január 1-jén 8 óra 50 perc körül Tapolca közigazgatási területén, egy vasúti átjáróban – írta a police.hu.  

A balesetben az autóban utazók közül négyen meghaltak, egy embert életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Mávinform tájékoztatása szerint egy sebesvonattal ütközött az autó Kisapáti közelében, ahol a fénysorompó működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg.

Tapolca – Badacsonytördemic-Szigliget között a helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom, ezen a szakaszon pótlóbusz közlekedik.

A balesetben érintett vonat utasait a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Frissítés! 

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves nőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Az MTI idézte Dobó Zoltánt, Tapolca polgármesterét, aki a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét. Erről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Dobó Zoltán a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik