Belföld

Tavasszal, széllel indul 2022, ködre is figyelmeztetnek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az év első napján újabb melegrekord dőlhet meg. A szokatlanul enyhe idő a jövő hét közepéig tart ki.

Az északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és a köd kiterjedése, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén egész nap borult, párás marad az idő, ott szitálás, jelentéktelen eső is előfordulhat. Másutt gyengén, közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél egy északnyugat-délkelet sávban nagy területen lesz erős, helyenként akár viharos. A hőmérséklet napközben 11 és 16, északkeleten 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki.

Éjszaka többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy része vasárnap főleg az ország északkeleti harmadán tartósabban megmaradhat.

 

Vasárnap fátyolfelhők is érkeznek, de számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak az északkeleti megyékben fordulhat elő néhol szitálás, estétől gyenge eső. Az északnyugati, majd déli szél helyenként megélénkül. A délutáni órákban a napos tájakon 8-14, a tartósan felhős, ködös tájakon 5-7 fok közt alakul a hőmérséklet.

A Kiderül.hu szerint mozgalmas lesz az év első napja a frontérzékenyeknek. A változékony idő sokféle tünetet (fejfájás, koncentrációs és vérnyomás probléma, reakcióidő növekedés) okozhat. Az időnként megerősödő szél csökkenti a hőérzetet, de az év első napján akár újabb melegrekord dőlhet meg. A szokatlanul enyhe idő a jövő hét közepéig kitart, szerdától mérséklődhet a nappali felmelegedés mértéke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik