Belföld

Az első újévi baba Miskolcon született, éjfél után 4 perccel

Illusztráció / Getty Images
Illusztráció / Getty Images
Vidéken és a fővárosban is kisfiú lett az év első újszülöttje.

Egy kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra – írja az MTI.

A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centivel  született. A Szelim nevet kapta. Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként.

A kórház közölte, hogy a járványügyi intézkedésekre a sajtó jelenleg nem készíthet felvételt, de később mellékelnek fotókat.

A fővárosban is kisfiú lett az év első újszülöttje. A gyermek az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született, 1 óra 51 perckor.

A kisfiú 3400 grammos és 54 centis, a Benjámin nevet kapta. Természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak.

Az MTI azt írta, hogy a fővárosi állami intézmények szülészetei közül csak két másik kórházban született gyermek az új év első napján, de ők mindketten később.

Frissítés!

Később kiderült, mégsem Benjámin az első fővárosi újszülött, mert a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén 1 óra 15 perckor született meg egy gyermek.

A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút január 7-re várták, de már újévkor megérkezett. A kisfiú a második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta.

Születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született január 1-jén reggel 8 óráig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik