Belföld

Kővel dobáltak meg két villamost Budán

police.hu
police.hu

Egy héten belül két ember is jó ötletnek tartotta Budapesten, hogy kővel dobjon meg közlekedő villamosokat. A police.hu rendőrségi honlap azt írja, a 19-es villamos egyik utasa még szenteste napján kilenc óra körül jelezte a jármű vezetőjének, hogy a Gellért-hegynél egy férfi kővel dobta meg a mozgó szerelvényt. Ugyan meg nem sérült senki, de a villamos egyik ajtóüvege végigrepedt, és ebből mintegy félmillió forintos kár keletkezett. A közlekedési rendőrök december 28-án elfogták a feltételezett elkövetőt, aki F. Elemér névre hallgat.

Másnap, december 29-én hét óra körül Budapest második kerületében, az Alsó Völgy utcánál egy másik villamos első szélvédőjét dobták be kővel. A jármű vezetője és utasai ezúttal sem sérültek meg. A kerületi rendőrök a feltételezett elkövetőt, K. Zsoltot perceken belül elfogták a bűncselekmény helyszínének közelében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói a két férfit a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik