Belföld

Kutyakiválasztást tart a rendőrség – ezt kell tudniuk a jelentkezőknek

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A szolgálati kutyák utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tart a rendőrség 2022. január 12-én, amikor 9 és 12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi telephelyén (2120 Dunakeszi, Repülőtéri utca 3.) várják a kutyákat.

A kutyák képességeit és készségeit egy bizottság bírálja el. A bírálatra felvezetett állatoknak számos feltételt kell teljesíteniük.

A bírálatra kizárólag olyan kutya vezethető fel, amely megfelel például az alábbi kritériumoknak:

  • minimum 12 hónapos,
  • fajta szerint elsősorban német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változata, másodsorban e fajták fajtakeveréke, harmadsorban egyéb fajta,
  • ivar szerint lehet kan vagy szuka.

Persze a kutyáknak rendelkezniük kell a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal is. A kutyák átvételi alkalmassági vizsgálata során elvégzendő gyakorlatokat, valamint a kizáró okot jelentő viselkedési formákat kategóriánként mutatják be a rendőrségi videók.

A kiválasztási eljárás követelményeivel, valamint az eljárással kapcsolatban bővebb felvilágosítást minden hétköznap 07:30 és 13:00 óra között a 06-1/441-1981-es telefonszámon vagy a kkak@rokk.police.hu email-címen kérhetnek az érdeklődők.

Kiemelt kép: Pénzügyőr és szolgálati kutyája Budapesten a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyakiképző központjában 2020. június 26-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik