Belföld

Így néz ki a Hintalovon Alapítvány idei kudarclistája

A Hintalovon Alapítvány Facebook-oldala
A Hintalovon Alapítvány Facebook-oldala

A Hintalovon Gyerekjogi Alapítvány korábban már közzétette, mik jelentették a legtöbb nehézséget a munkájukban 2021-ben, szerdán pedig arról számoltak be a saját Facebook-oldalukon, hogy melyek voltak az idei év legnagyobb kudarcai.

Mint írták, annyi gyerekjogi ügyük volt ebben az évben, hogy minden napra jutott egy olyan is, amit erőforrás hiányában nem tudtak elvállani.

Akadt olyan iskola, ahol feketelistára tették az alapítványt, és emiatt nem kerülhetett ki a suliban a gyerekek jogairól szóló plakát.

Egyetlen hazai pályázaton sem sikerült támogatást szerezniük, ráadásul a szervezetről szóló sok dezinformáció és hamis hír miatt több együttműködéstől is visszaléptek a partnereik, mivel féltek a következményektől.

Kapcsolódó
Még mindig jobb, ha a Netflixről tanuljuk a szexet, mint ha a pornóból
Ugyanakkor még az olyan érzékeny sorozatok sem pótolják a kora gyerekkorban elkezdett tudatos szexuális nevelést, mint a Sex Education.

Megírták azt is, hogy gyermekvédelminek nevezett törvény betiltotta az összes olyan foglalkozásukat, melyek az online biztonsággal, az internet veszélyeivel, a gyerekek mentális jóllétével, a gyerekjogok ismertetésével foglalkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik