Belföld

Szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával foglalkozó kilenc férfit fogtak el a rendőrök

A rendőrség összehangolt akció keretében kedden elfogott kilenc férfit, akik a gyanú szerint abból éltek, hogy külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük, írja a police.hu. Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban történtek az elfogások.

A rendelkezésre álló információk szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak és a szabadságukban is korlátozták.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatás során a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a kilenc férfi ellen emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást és őrizetbe vette őket. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik