Belföld

Novák a Mokkában: A baloldali politikusok nem tisztelik a nőket

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Novák Katalin Orbán Viktor keddi nagy bejelentésének másnapján ellátogatott a TV2 reggeli műsorába. Pachmann Péter műsorvezetővel arról beszéltek, hogy érzi magát azután, hogy a miniszterelnök közölte, a Fidesz őt jelöli a köztársasági elnöki posztra.

Azt persze tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy én lehetek Magyarország első női köztársasági elnöke, ami önmagában is egy édes teher és felelősség, illetve van egy elképzelésem arról, hogy egy köztársasági elnöknek mi a feladata az ország első polgáraként, és mérlegeltem, hogy fel tudok-e nőni a feladathoz

– mondta a 444.hu szerint Novák.

Pachmann felvetette, hogy vannak olyan „demokráciában sokkal inkább előrébb járó országok”, mint az Egyesült Államok, Franciaország vagy Németország, de „egyik sem tud felmutatni női köztársasági elnököt”, amire Novák azzal reagált, hogy szerinte sok nő érzi most azt, hogy „ez az ő sikerük is”.

A nők úgy érzik, hogy tulajdonképpen nincsen üvegplafon, nincsen felső határ, amit ne tudnának átlépni. Ez egy üzenet a magyar nőknek és a magyar férfiaknak is, ami arról szól, hogy a nők számára is minden lehetőség adott.

A műsorvezető megkérdezte Novákot arról is, hogy mit szól az ellenzéki oldalról érkezett kritikus hangú reakciókhoz, aki erre kijelentette:

Ezekből a reakciókból az derül ki, hogy a baloldali politikusok nem tisztelik a nőket. Ennyi!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik