Belföld

Ráléptek a lábára a pénztárnál, előkerült a fegyver

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik márciusban fegyveres garázdaság útján próbálták rendezni az áruházi konfliktusukat.

A két férfi egy szegedi boltban vásárolt a vádirat szerint. Egyikük már a pénztárhoz tartva, figyelmetlenségből rálépett a másik férfi lábára. Ebből olyan heves vita kerekedett közöttük, hogy a pénztáros felszólította őket arra, hogy fejezzék be a hangoskodást, és az üzlet elhagyása után rendezzék a vitájukat.

A megsértett férfi azzal a felszólalással, hogy „majd kint megbeszélik a dolgot”, a bolt előtt valóban megvárta a másikat. Ezután az áruház kijáratánál lökdösték és szapulták egymást, mígnem az a férfi, amelyik rálépett a társa lábára, elővett a  ruhájából egy, valódi lőfegyverre a megtévesztésig hasonlító gázpisztolyt, és ráfogta a másik férfira.

A megfenyegetett férfi ekkor megpróbálta kicsavarni a kezéből, és a földre vitte őt, miközben a közelükben tartózkodóknak azt kiabálta, hogy vigyázzanak, mert fegyver van a férfinál.

Az esetnek végül a biztonsági őr fellépése vetett véget. Az ügyészség az egyik elkövetőt garázdaság alapesetével, míg a pisztolyt használó férfit minősített garázdasággal vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik