Belföld

Több tucat kutyának vágatta el a hangszálait a karcagi állatkínzó

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 32 éves karcagi állatkínzóval szemben, akinek 148 kutyát kellett kimenteni tavaly szeptemberben az ingatlanaiból.

A gyanúsítás szerint a férfi úgy bánt az állatokkal, ami alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodást szenvedjenek vagy elpusztuljanak. Nem adott nekik rendesen friss ivóvizet és elegendő mennyiségű és minőségű táplálékot, és retkesek voltak a helyeik is.

A kutyáknak nem volt elegendő nagyságú mozgástere és volt olyan eb, amit teljes sötétségben tartott a férfi. Az állatok alapvető ápolást és gondozást nem kaptak. Az eljárás során beszerzett igazságügyi állategészségügyi szakértői vélemény szerint 21 kutyának műtéti úton átvágták a hangredőit amely maradandó egészségkárosodást okozott nekik.

De további 49 ebnél is vélelmezhető a műtét elvégzése. A rendőrök állatkínzás vétség, valamint állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, akitől lefoglalták az állatokat, valamint közel hatmillió forint készpénzt. A kutyákat több állatmenhely között osztották szét. A karcagi nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik