Belföld

A jegyautomaták leszerelése miatt szomorkodik Vitézy Dávid

Kummer János
Kummer János

„A Budapesti Közlekedési Központ barbár módon tünteti el az egyébként európai uniós forrásból vásárolt és tökéletesen működő automatákat, a helyük üresen tátong a város számos pontján. A Széll Kálmán téri metróépület felújításakor gondoltunk az automatákra és az építészeti koncepció integráns részeként lettek elhelyezve – most ott tátog a helyük. A város más pontjain az automaták alapzatai állnak üresen” – írta a Facebookján Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki a BKK-automaták telepítésekor a társaság vezetője volt.

„Mielőtt valaki a pénzhiányra hivatkozna, nem árt emlékezni: az automaták üzembe állítása után szerzett tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az értékesítési csatornák szűkítésének hatása bevételkiesés lesz, tehát a BKK és ezáltal a Fővárosi Önkormányzat pénzügyi pozíciói romlani és nem javulni fognak az intézkedés révén. A leszerelt automaták révén garantáltan jegybevétel fog eltűnni a rendszerből” – jósolta Vitézy.

A BKK hivatalos közlése szerint egy automata havi üzemeltetési költsége 130 ezer forint, de Vitézy szerint ennél jóval több bevételt szed be a legrosszabb helyen elhelyezett automata is.

Az egykori BKK-vezér emlékeztetett arra, hogy az automaták szedik be 2021-ben is a BKK bevételeinek többségét, mintegy 55%-át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik