Belföld

Fekete-Győr András mellett foglalt állást a családügyi miniszter

MTI / Szigetváry Zsolt
MTI / Szigetváry Zsolt

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszállt a Rákay Philip erősen vitatott posztját taglaló polémiába. Novák a Facebook-oldalán tett közzé egy 2004-es fotót a férjéről és gyermekéről, a csecsemőkorú gyermek a képen az apjával látható egy hordozókendőben.

A posztban a miniszter azt írta:

Egyetértek: a babának és az édesapának, az édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat.

A nyilatkozat úgy is értelmezhető, hogy Novák Katalin ezúttal a momentumos Fekete-Győr András mellett foglalt állást a közösségi médiában kialakult vitában.

Rákay Philip, aki az utóbbi időben kormánypárti influenszerként hívja fel magára a figyelmet, szerdán este betelefonált a Klubrádióba élő adásban Bolgár György műsorába, hogy megvédje később törölt posztját, amiben Fekete-Győr Andrásnak a kisbabájával készült fotójának újraközlése mellé azt írta:

Szép új világ…:D

A poszt hatalmas felzúdulást keltett a kommentelők körében. Rákay később azzal védekezett, nem ő kezdett gyalázkodni, a bejegyzésébe mindenki megpróbál belelátni valamit, ami nem volt benne. A kommentekről szólva azt mondta, mindenkinek be kell áraznia, hogy a Facebook egy ilyen felület.

A „szép új világ” megjegyzés szerinte akár arra is vonatkozhatott, hogy Fekete-Győr néhány hete még miniszterelnök akart lenni, most pedig egy konyhában kisbabázik, vagy hogy ő mennyire nem ért egyet Fekete-Győrrel semmiben, akitől egy világ választja el, vagy hogy a politikus „aranyoskodva, cukiskodva próbál lájkokat gyűjteni”, miközben olyan, Rákay szerint minősíthetetlen kijelentéseket tett, mint hogy le kell cserélni a legfőbb ügyészt és másokat, és satuba kell szorítani azokat, akik nem akarnak önként lemondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik